• ponedeljak, 15. jul 2024.
Miris lipe na čardi brazilijanskoj
Društvo | Beočin
0 Komentara

Miris lipe na čardi brazilijanskoj

26. jun 2024. godine

Tradicionalna manifestacija “Miris lipe na čardi brazilijanskoj” održana je pod pokroviteljstvom Opštine Beočin, proteklog vikenda, u beočinskom selu Brazilija.

U cilju promocije starih narodnih običaja i tradicije, događaj je okupio brojna udruženja žena, lokalne proizvođače hrane, umetnike i zanatlije iz Srema. U kulturno-umetničkom delu programa, učešće su uzela deca crkvenog hora „Sveti Vasilije Ostroški” i folklornog ansambla KUD „Brile”, iz Beočina, kao i talentovana deca iz Brazilije koja su se predstavila recitacijama i pevanjem narodnih pesama.

Događaj je svečano otvorila predsednica opštine Beočin Biljana Janković koja je istakla da Opština Beočin kontinuirano podržava rad svih udruženja žena i izrazila zahvalnost svima koji aktivno učestvuju u manifestacijama sa ciljem promocije sela i očuvanja narodnih lokalne tradicije.

U samoj završnici programa, predsednica udruženja žena „Brazilijanski biseri” Jelena Živković zahvalila se svima na saradnji i pomoći u organizaciji i uručila zahvalnice i nagrade dugogodišnjim prijateljima manifestacije.

Za dugogodišnju saradnju nagrađeni su „Čurug bombonice”, KUD „Brile” i legenda beočinskog pozorišta, glumica Ratka Dulić. Za najlepši vokal Brazilije proglašena je učenica OŠ „Jovan Grčić Milenko” Dragana Zlatanović. Posebna nagrada Udruženja žena „Brazilijanski biseri” uručena je dečaku velikog srca iz Brazilije Darku Subiću, koji je uzeo učešće u programu nastupajući na klavijaturama.

Foto: Ismet Ademovski

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: