• ponedeljak, 15. jul 2024.
Dva pehara za “Sirmium”
Sport
0 Komentara

Dva pehara za “Sirmium”

17. jun 2024. godine

Tokom proteklog vikenda u Kraljevu su održana dva Ekipna Prvenstva Srbije, u subotu za mlađe juniore/ke (U18) i u nedelju za mlađe pionire/ke (U18) na kojima su atletičari sremskomitrovačkog “Sirmiuma” i ovoga puta su imali zapažene nastupe. Prvog dana mlađi juniori su bili treći, da bi drugog dana mlađi pioniri ponovili uspeh starijih klupskih drugara.

U subotu, ekipa iako oslobljena ne nastupanjem kapitena Čikić Strahinje usled povrede, koji je trebao da učestvuje u čak 3 discipline, smogla je snage da dođe do trećeg mesta i osvojenog pehara.

Đonić Stefan je nastupao na 100m, 110m prepone, Lazić Marko u skoku udalj i skoku u vis, Aleksa Milutinović u trci na 400m, Mirković Nikola u trci na 800m, Spasojević Nenad u trci na 3000m, Krnjević Luka u bacanju koplja i Ilić Đorđe bacanju kugle. Štafetu 4x100m su činili Krnjević, Lazić, Milutinović i Đonić.

-U izuzetno kvalitetnoj konkurenciji, zauzeli smo drugo mesto, iako smo imali identičan broj bodova kao drugoplasirana Crvena zvezda. S obzirom da smo nastupali bez Čikića koji je nosilac i kapiten ove ekipe, primorani na improvizacije, zadovoljni smo što smo se našli na postolju – izjavio je trener Macanović Slobodan.

U nedelju, mlađi pioniri su nastavili gde su mlađi juniori stali.

Ekipu su činili Filip Kovačević 60m, Vuk Došen 800m, Relja Miletić 60m prepone, Teodor Stojković skok u dalj, Ognjen Tubić skok u vis, Mojsin Dejan bacanje vortexa, Andrej Lukić bacanje kugle. Nakon navedenih disciplina dečaci su se nalazili na četvrtom mestu, pred start štafete. 

Da bi se našli na pobedničkom postolju, među tri najbolje ekipe, bilo je potrebno pobediti. Miletić, Stojković, Mojsin i Kovačević su izuzetno ubedljivo trijumfovali u poslednjoj disciplini dana 4x100m i na taj način doneli drugi pehar klubu, namenjen trećeplasiranim ekipama.

-Ponosan sam na ove dečake, jer iz takmičenja u takmičenje pokazaju neverovatan karakter. Zaista očekujem da će u bliskoj budućnosti nastaviti uspehe generacije mlađih juniora -istakao je Macanović.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: