• sreda, 17. jul 2024.
Dodeljeni podsticaji za razvoj seoskog turizma
Društvo | Vesti
0 Komentara

Dodeljeni podsticaji za razvoj seoskog turizma

20. jun 2024. godine

U organizaciji Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo uručeni su danas ugovori za dodelu sredstava po konkursu namenjenom unapređenju ekonomskih aktivnosti na selu putem podrške razvoju seoskog turizma. Ukupna vrednost odobrenih investicija iznosi blizu 28 miliona dinara.

Ugovore je vlasnicima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa teritorije AP Vojvodine uručio podsekretar Aleksandar Panovski.

On je istakao da je reč o novoj meri resornog sekretarijata u cilju podrške lokalnog ruralnog razvoja putem proširenja ekonomskih aktivnosti poljoprivrednih gazdinstava u oblasti turizma, ugostiteljstva i starih tradicionalnih zanata.

-Za ove namene Sekretarijat je opredelio 20 miliona dinara, što predstavlja učešće od blizu 72 odsto. Pravo na ova sredstva ostvario je 31 korisnik. Na ovaj način nastojimo da podržimo veće upošljavanje vlasnika seoskih poljoprivrednih gazdinstava i u drugim resorima. Želimo da pružimo podršku mladima za ostanak na selu, te damo šansu razvoju njihovih ekonomskih aktivnosti i van poljoprivrede i da podstaknemo seoski turizam – istakao je Panovski.

Povrat sredstava u okviru ovog konkursa je 60 odsto, a ukoliko su u pitanju žene, lica mlađa od 40 godina i poljoprivrednici koji žive na područjima sa otežanim uslovima rada povrat sredstava je i do 70 odsto.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: