• četvrtak, 13. jun 2024.
Redovno održavanje saobraćajnica
Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Redovno održavanje saobraćajnica

31. maj 2024. godine

U toku je redovno održavanje putne infrastrukture na delovima gde su kolovozi oštećeni u Sremskoj Mitrovici i na teritoriji svih mesnih zajednica koje su u nadležnosti Grada, čime će se stvoriti uslovi za bezbednije i efikasnije odvijanje saobraćaja.

-Radovi podrazumevaju sanaciju oštećenja u vidu rupa, kolotraga, mrežastih pukotina, prslina i dugo, izvode se mestimično skidanjem površinskog sloja asfalta sa kolovoza opsecanjem rotacionom glodaricom, čišćenjem, izduvavanjem i bitumeniziranjem. Potom se u pripremljeni rov, koji je sanirano oštećeno mesto polaže asfaltna masa i valjanjem se niveliše spram postojećeg kolovoza. Trenutno se rade pripreme, opsecanje i površinska obrada. Jedan dan se radi priprema, drugi se dovozi topao asfalt i polaže u pripremljene rovove. Najkritičniji su pružni prelazi i industrijska zona, gde je već jedan deo urađen i u rovove položeno 8 tona toplog asfalta – kaže Dimitrija Vlajić, rukovodilac Službe saobraćaja u Gradskoj upravi za saobraćaj komunalne inspekcijske poslove Grada Sremska Mitrovica.

Prethodno su redovnim pregledom evidentirana oštećenja koja se nalaze na putnoj infrastrukturi i radovi su započeli u industrijskoj zoni, od ulice Jarački put.

Saobraćaj nije obustavljen u zoni radova, odvija se naizmeničnim propuštanjem vozila. Regulisan je postavljenom radnom saobraćajnom signalizacijom i u zoni radova ručnim regulisanjem radnika izvođača radova, tj. podizanjem crvene i zelene zastave.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: