• četvrtak, 18. jul 2024.
Novčana pomoć i vaučeri za šest obolelih od retkih bolesti u Inđiji
Društvo | Inđija
0 Komentara

Novčana pomoć i vaučeri za šest obolelih od retkih bolesti u Inđiji

30. maj 2024. godine


Jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 25 hiljada dinara, vaučere za nabavku lekova i medicinske opreme u visini od 35 i po 50 hiljada dinara za rehabilitaciju, dobilo je šest obolelih od retkih bolesti, uglavnom dece u inđijskoj opštini. Ovu vrstu podrške obolelima, i roditeljima dece sa retkim bolestima obezbedili su lokalna samouprava i Ministartsvo za brigu o porodici i demografiju.

Državni sekretar u ministarstvu Nikola Vukelić istakao je da država brine o svakom građaninu, da se ovakve aktivnosti organizuju u celoj Srbiji, i da je prioritet da podrška porodicama dobije kontinuitet u narednom periodu.

Zahvalivši se Ministarstvu za brigu o porodici i demografiju na saradnji, predsednik Opštine Inđija Vladimir Gak, istakao je spremnost lokalne samouprave da podrži roditelje dece obolele od retkih bolesti.

-Ova pomoć neće rešiti sve probleme roditelja i dece, ali jeste znak da smo tu kad je najpotrebnije – istakao je Gak, najavljujući dalju podršku porodicama u Inđiji, ne samo na ovaj, već i na ostale načine koje lokalna samouprava pruža, kao što su besplatan vrtić, studentske stipendije, i ostali vidovi pomoći i podrške.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: