• ponedeljak, 24. jun 2024.
Društvo | Kultura | Sremska Mitrovica
0 Komentara

“Imperial strings” pred beogradskom publikom (VIDEO)

30. maj 2024. godine

Gudački ansambl “Imperial strings”, koji čine profesorke mitrovačke muzičke škole, Jovana Dragić i Aleksandra Đorđević, opčinio je prošlog petka svojim zvukom publiku uz Rimskoj dvorani Biblioteke grada Beograda.

Beograđani su imali priliku da čuju melodije iz filmova “Prati sa Kariba”, “Šindlerova lista”, “Dolce vita”, čuveni tango iz legendarnog filma “Miris žene”, ali i popularne hitove grupe Queen, Adele, Dean Martina…

Osim gudala iz Naisusa i Sirmiuma, čije se pedagoške karijere više vezuju za panonsku rimsku prestonicu, na sceni su se našli i kahonista Slobodan Perović Baki i gitarista Milan Marković.

Kao specijalni gosti na koncertu nastupile su i dve malde violončelistkinje, učenice muzičke škole „Petar Krančević“ iz Sremske Mitrovice. Ana Sudarević i Senka Stanić, obe učenice 4. razreda, zajedno sa svojom nastavnicom Aleksandrom i ostalim članovima ansambla Imperial strings izvele su numeru “We Will Rock You” grupe Queen.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: