• utorak, 21. maj 2024.
Šest hiljada dinara podrške roditeljima školaraca
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Šest hiljada dinara podrške roditeljima školaraca

5. april 2024. godine

Grad Sremska Mitrovica i ove godine obezbedio je po šest hiljada dinara za roditelje učenika koji upisuju prvi razred, kao vid podrške za polazak u školu. Program “Naš đak prvak” podrazumeva jednokratnu novčanu pomoć za roditelje čija deca u septembru počinju osnovno školsko obrazovanje, pojasnio je Zoran Đurić, načelnik Gradske uprave za obrazovanje.

-Roditelji putem eUprave prijavljuju svoju decu za upis u prvi razred, nakon čega će prilikom prvog dolaska u osnovnu školu popuniti formular koji podrazumeva ime i prezime roditelja i deteta, adresu prebivališta, matični broj i broj žiro računa, kako bi ostvarili pravo na šest hiljada dinara pomoći Grada. Dokumenta nabavljaju zaposleni u školama po službenoj dužnosti, te roditelji više ne moraju da se bave prikupljanjem bilo kakve papirologije. Školi dostavljaju samo lekarski pregled koji dete obavlja u domu zdravlja i uverenje da je dete završilo obavezan pripremni predškolski program. Nakon toga zakazuje se termin za testiranje budućih prvaka, koje treba da pokaže da li je dete zrelo za školu. Testiranje je zapravo razgovor sa psihologom ili pedagogom izabrane škole i roditelji tada treba da ostave podatke o svojim računima na koje će im biti uplaćena naknada – rekao je načelnik Đurić.


Upis u prvi razred osnovne škole počinje 1. aprila i trajaće do 31. maja. Ove godine na teritoriji Grada Sremska Mitrovica ima 615 đaka prvaka, što je za tridesetak učenika manje nego prošle.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: