• utorak, 23. april 2024.
PROGRAM PODRŠKE POLJOPRIVREDNICIMA: Uvećan iznos bespovratnih sredstava
Društvo | Hronika | Stara Pazova | Vesti | Poljoprivreda
0 Komentara

PROGRAM PODRŠKE POLJOPRIVREDNICIMA: Uvećan iznos bespovratnih sredstava

4. april 2024. godine

Odeljenje za poljoprivredu Opštinske uprave sačinilo je predlog, a Skupština opštine usvojila Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za opštinu Stara Pazova za 2024. godinu. U okviru Programa jedna od važnih mera je investiranje u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava. Kroz unapređenje tehničko-tehnološke opremljenosti poboljava se produktivnost, smanjuju troškovi proizvodnje i vodi računa o zaštiti životne sredine.

-Planirani budžet za investicije u fizička sredstva poljoprivrednika povećan je na 15 miliona dinara, maksimalan iznos je povećan na 150 hiljada po korisniku u sektorima ratarstvo, voćarstvo i stočarstvo, a što se tiče pčelarstva tu je opredeljerno najviše 80 hiljada dinara po korisniku. Najverovatnije, iznos podsticaja trebalo bi da bude 70 odsto od ukupno prihvatljivih troškova investicije ali konačna odluka zavisi od odziva poljoprivrednika – kaže Miroslav Zdelar iz Odeljenja za poljoprivredu.

U odnosu na prošlu godinu, iz opštinskog budžeta za bespovratna sredstva poljoprivrednicima ove godine je izdvojeno čak 50 odsto više sredstava.

-Ove godine će i konkursi biti raspisani nešto ranije nego prošle godine – dodaje Zdelar i poziva sugrađane, koji se ne snalaze najbolje u e-agraru da se za pomoć obrate Odeljenju za poljoprivredu.

-Mi stojimo na raspolaganju svima koji imaju neke nedoumice, tu smo za sve informacije i pomoć. U slučaju bilo kakvih nejasnoća konsultujemo se i sa Stučnom službom u Sremskoj Mitrovici i sa nadležnim Ministarstvom.

Za konkurse Opštine u oblasti poljoprivrede može da se prijavi svako registrovano poljoprivredno gazdinstvo. Kako stoji u usvojenom Programu podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za opštinu Stara Pazova za 2024. godinu za konkure nije potrebna izrada biznis plana a korisnik može da aplicira za sredstva u samo jednom sektoru poljoprivrede.

Branka Topalović

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: