• sreda, 21. februar 2024.
Sanacija 190 objekata nakon julskog nevremena
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Sanacija 190 objekata nakon julskog nevremena

29. novembar 2023. godine

Rešenja za korisnike finansijske pomoći za sanaciju štete na stambenim objektima za porodično stanovanje nastale usled olujnog nevremena iz jula 2023. godine sa teritorije Grada Sremska Mitrovica dodeljena su početkom nedelje u Gradskoj kući.

V.d. načelnice Uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove Jasna Poznanović podsetila je da je Javni poziv za prijavu štete raspisan sredinom avgusta meseca i da se odnosio isključivo na porodične objekte, dok šteta nastala na vikendicama i pomoćnim objektima nije uzeta u razmatranje. Sve ukupno pristiglo je 385 prijava, a po izlasku komisije na teren doneto je rešenje za 190 objekata koji su u zavisnosti od obima štete raspoređeni u pet kategorija.

-Nadležna komisija je u proteklom periodu pregledala sve prijavljene objekte, a kategorizovala njih 190, čijim vlasnicima će biti isplaćena novčana pomoć u iznosu od 50.000 do 350.000 dinara, sve u zavisnosti od obima štete Izuzetak je jedan objekat koji je svrstan u 6. kategoriju oštećenja, a za čiju sanaciju su obezbeđena sredstva u iznosu od 3,5 miliona dinara – rekla je Poznanović.

Samuel Majer iz Stare Bingule nije krio zadovoljstvo dobijenim sredstvima, s obzirom da je usled oluje ostao bez krova nad glavom.

-Živeo sam sa ćerkom i dvogodišnjim unukom u staroj porodičnoj kući, a koja je nažalost pretrpela jako veliku štetu. Кompletan krov je srušen i u kući se nije više moglo boraviti, tako da sam bio prinuđen da se preselim u jedan pomoćni objekat površine 9 metara kvadratnih, dok se ćerka sa sinom preselila u Sremsku Mitrovicu. Zahvaljujući sredstvima koja su mi odobrena po Javnom pozivu koji je raspisao grad, ponovo ću sebi obezbediti pristojne uslove za život – kratko je rekao Majer.

Novčana sredstva biće isplaćena po isteku roka žalbe, odnosno 15 dana od datuma prijema rešenja.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: