• subota, 20. april 2024.
Pomoć za otplatu kamata i osiguranje useva
Društvo | Poljoprivreda
0 Komentara

Pomoć za otplatu kamata i osiguranje useva

27. mart 2024. godine

Opštinsko veće u Rumi usvojilo je ovogodišnji Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja Opštine za 2024. godinu.

Učešće poljoprivrednog zemljišta u ukupnoj površini opštine je 71 odsto. Za mere kreditne podrške iz budžeta Opštine Ruma opredeljuje se pet miliona dinara, a 13 miliona za upravljanje rizicima, odnosno ukupno je za obe mere opredeljeno 18 miliona dinara.

Kreditna podrška odnosi se na sufinansiranje kamata za poljoprivredne kredite i to je mera koja se kontinuirano sprovodi od 2015. godine. Ovom merom će se podržati krediti u iznosu od 120.000 do 600.000 dinara. Mere upravljanje rizicima podrazumeva osiguranje useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika, životinja i njome se poljoprivrednici podstiču na osiguranje u slučaju elementarnih nepogoda.
S.B.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: