• subota, 20. april 2024.
Obeležen Svetski dan civilne zaštite
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Obeležen Svetski dan civilne zaštite

1. mart 2024. godine

Na Trgu Ćire Milekića u Sremskoj Mitrovici obeležen je Svetski dan civilne zaštite, koji se od 1990. godine obeležava 1. marta. Cilj obeležavanja ovog datuma je da se ukaže na značaj i ulogu službi civilne zaštite u slučaju svih tipova nesreća, katastrofa i suočavanju sa njima, kao i da se oda priznanje za njihove napore, podvige i žrtve.

Povodom obeležavanja Svetskog dana civilne zaštite, volonteri Crvenog krsta su delili edukativni materijal i upoznavali građane sa svojim aktivnostima, a pored toga bilo je izložno navalno vozilo, kao čamac za spasavanje.

U toku dana održana je redovna sednica Gradskog štaba za vanredne situacije. Razgovoralo se o redovnim aktivnostima štaba, usvajanju redovnih planova i programa, kao i o aktivnostima u slučaju vanrednih i nepredviđenih okolnosti, kakvih je bilo tokom protekle godine.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: