• sreda, 17. april 2024.
Obeležen Svetski dan borbe protiv TBC
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Obeležen Svetski dan borbe protiv TBC

26. mart 2024. godine

Povodom obeležavanja 24. marta- Svetskog dana borbe protiv TBC, pod sloganom “Eliminacija tuberkuloze-Da li je to dostižna realnost?“, volonteri Crvenog krsta Sremska Mitrovica delili su propagandni materijal putem kojeg su sugrađani mogli da se upoznaju sa načinima prepoznavanja simptoma koji ukazuju na tuberkulozu, merama koje treba preduzeti da bi se sprečila njena pojava i načinima lečenja ukoliko se od nje oboli.

Istovremeno, u prostorijama Crvenog krsta za korisnike Narodne kuhinje održano je predavanje na ovu temu, uz podelu simboličnih higijenskih setova.

Cilj realizovanja ove akcije, jeste motivacija sugrađana da se prilikom pojave nekih od simptoma, jave zdravstvenim ustanovama radi preventivnog pregleda i time smanje rizik od oboljevanja, kako za sebe, tako i za okolinu.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: