• utorak, 23. april 2024.
“Deca otadžbine” u Muzeju Srema
Društvo | Kultura | Sremska Mitrovica
0 Komentara

“Deca otadžbine” u Muzeju Srema

20. mart 2024. godine

Dugo i brižljivo pripremana izložba politikologa i doktoranda beogradskog Fakulteta političkih nauka, Mitrovčanina Steva Lapčevića, o političkom životu Sremske Mitrovice između dva svetska rata, kao i aktivnostima, ciljevima i međusobnim odnosima nacionalnih organizacija u gradu u pomenutom periodu, svečano će biti otvorena u subotu, 23. marta, sa početkom u 18 časova u Muzeju Srema.

U sklopu otvaranja izložbe, biće upriličeno i predstavljanje istoimene knjige Steva Lapčevića. Pored autora, u programu učestvuju i hor Društva srpsko-grčkog priajteljstva “Irida”, istoričar Danilo Jadranski i Otac Slobodan Gačić, unuk nosioca dve Obilićeve medalje i dve Karađorđeve zvezde.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: