• sreda, 17. april 2024.
Sremice obeležile 24 godine postojanja i rada
Društvo | Zabava | Hronika | Pećinci | Vesti
0 Komentara

Sremice obeležile 24 godine postojanja i rada

20. februar 2024. godine

Preko dvadeset godina članice Udruženja žena “Sremica” iz Pećinaca neguju tradiciju Srema i pomno čuvaju kulturno nasleđe naseg kraja. Vredne ruke ovih žena pripremile su na stotine slatkih i slanih sremačkih poslastica i izradile brojne ručne radove koje su izlagale i izlažu na manifestacijama, kako u zemlji tako i u regionu.

Početkom februara, Sremice su obeležile 24 godine postojanja i rada, a kako nam je rekla predsednica ovog udruženja Mara Milovanović, svojim postojanjem opravdale su sve ciljeve koje su sebi zacrtale.

-Za sve ove godine bile smo na preko 500 manifestacija u Srbiji i van nje, godišnje posetimo 40 manifestacija i druženja. Manifestacijom „Kolači naših baka“ već 16 godina prikazujemo svoje nove i stare radove, starinske predmete i družimo se sa preko 20 udruženja. Naši kolači su prepoznatljivi gde god se pojavimo, a izradile smo na stotine peškira, stolnjaka, nastolnjaka, kesa za hleb, navlaka za oklagije, štraftova i vezenih krpa. Naše vezene radove, takođe, plasiramo u suvenirnicu „Naše nasleđe„ u Novom Sadu, a trudimo se i da humanitarno pomognemo svakome kome je pomoć potrebna a da je u skladu sa našim mogućnostima. Drago mi je da postojimo tolike godine i zahvalne smo našoj Opštini Pećinci koja nas sve ove godine podržava i finansira – rekla je Milovanović.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: