• sreda, 24. april 2024.
Slobodan Čavić zapažen u Litvaniji
Društvo | Kultura | Pećinci
0 Komentara

Slobodan Čavić zapažen u Litvaniji

17. februar 2024. godine

Rad umetničkog fotografa iz Šimanovaca, Slobodana Čavića, nailazi na sve bolji odziv ljubitelja fotografije u Litvaniji. Nakon posete Dusetosu, gde je njegova prva samostalna izložba „Svakodnevni život“ naišla na odličan odziv i publike i umetničke zajednice u ovom gradu, ovih dana se ista postavka predstavlja u Kulturnom centru Rokiškis.

Među eksponatima su i fotografije koje su osvojile nagrade na brojnim domaćim i stranim izložbama.

-Neki trenuci se dešavaju samo jednom i neponovljivi su u smislu emocija kojim odiše taj momenat koji volim da pretvaram u fotografiju. Pokušavam svojim fotografijama da ih zamrznem i pretvorim u večnost, tako da oni nastavljaju da žive van vremena u kojem su uhvaćeni – kaže Čavić.

Izložba preko 50 Čavićevih fotografija u Rokiškisu je otvorena 3. februara, a zatvara se 5. marta. Umetnik ističe da mu je čast što je, u izvesnom smislu, ambasador srpske fotografije i da mu je drago što kroz njegove fotografije Litvanci mogu bolje da upoznaju kulturu i tradiciju njegove zemlje i, pre svega, njegovog rodnog kraja.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: