• subota, 20. april 2024.
Moderna oprema za kvalitetnije preglede
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Moderna oprema za kvalitetnije preglede

26. februar 2024. godine

Dispanzer za žene Doma zdravlja Sremska Mitrovica bogatiji je za tri nova hidraulična ginekološka stola. Moderna oprema vrednosti 1,3 miliona dinara obezbeđena je zahvaljujući sredstvima gradskog budžeta.

Prema rečima načelnik Uprave za socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine Dražena Riđošića Grad Sremska Mitrovica, iako nije osnivač Doma zdravlja, kao ni Opšte bolnice konstantno ulaže u ove ustanove, a kako bi zajedno obezbedili kvalitetniju zdravstvenu zaštitu za građane.

-Lokalna samouprava nastavila je dobru saradnju sa Domom zdravlja, a ovaj put obezbedili smo tri ginekološka stola koja će omogućiti lakše i efikasnije preglede za naše sugrađanke. Podsetio bih da su u prethodnom periodu izdvojena sredstva za nabavku digitalnog mamografa za Opštu bolnicu, takođe i za specijalno kombi vozilo za potrebe hitne pomoći, kao i automobil za polivalentnu patronažu službu i rashladne vitrine za vakcine – rekao je Riđošić.

Načelnik je najavio i nove investicije u budućnosti, pa će tako biti u potpunosti rekonstruisana ambulanta u Zasavici 1, obezbeđena još tri ginekološka stola kao i 4d ultrazvuk.

Zahvalnost za pomoć Domu zdravlja u vidu ginekoloških stolova izrazo je dr Adil Elhag, direktor ove ustanove i dodao:
-nabavkom nova tri ginekološka stola poboljšaćemo uslove rada u Dispanzeru za žene i učiniti komfornije ginekološke preglede koliko je to moguće. Cilj između ostalog jeste da povećamo broj preventivnih pregleda na karcinom grlića materice koji predstavalja drugi tumor po učestalosti kod žena, odmah iza tumora dojke. Karcinom grlića materice može da se otkrije u ranoj fazi i onda je izlečenje od 95 do 100% – rekao je dr Elhag.

Direktor Doma zdravlja Sremska Mitrovica istakao je da su zamenjeni stolovi bili stari više od 25 godina.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: