• sreda, 21. februar 2024.
Beočinski Dom zdravlja dobio akreditaciju na sedam godina
Društvo | Hronika | Beočin | Vesti
0 Komentara

Beočinski Dom zdravlja dobio akreditaciju na sedam godina

5. februar 2024. godine

Dom zdravlja „Dr Dušan Savić Doda“ iz Beočina u proteklom periodu završio je poces akreditacije sa najvišim ocenama i pozitivnim izveštajem spoljašnjih ocenjivača Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova Srbije.

Ovim povodom prošle nedelje je upriličena dodela sertifikata o akreditaciji koji je v.d. direktorki ustanove Dr Veri Radosavljević ispred Agencije za akreditaciju zdravstvenih ustanova uručio edukator Vlado Davkovski.

U procesu akreditacije beočinskog Doma zdravlja „Dr Dušan Savić Doda“ učestvovalo je ukupno 15 timova u kojima su bili zastupljeni predstavnici zaposlenih u svim oblastima rada i područja delovanja. Nakon saradnje sa spoljnjim ocenjivačima i monitoringom rada i funkcionisanja, članovi Komisije za akreditaciju dali su pozitivnu ocenu na osnovu koje je Agencija izdala sertifikat o akreditaciji na najduži mogući period od sedam godina.

Prema rečima v.d. direktorke doma zdravlja Dr Vere Radosavljević ovaj uspeh je plod rada i posvećenosti svih članova kolektiva koji vredno i odgovorno rade svoj posao.

-Dobiti akreditaciju na maksimalnih sedam godina je velika čast ali i pohvala za naš kolektiv i verujem da ćemo opravdati ne samo poverenje komisije već i poverenje naših pacijenata. Naš cilj je da još više unapredimo zdravstvenu zaštitu i kvalitet usluga ali i da pojačamo preventivne preglede građana opštine Beočin kao i da radimo na njihovoj edukaciji. Zahvaljujem se svim članovima Komisije za akreditaciju na saradnji i sugestijama koje su dali, gospodinu Davkovskom koji nas je vodio kroz ceo proces i svim članovima našeg kolektiva koji su zajedno sa mnom uložili veliki trud – rekla je Radosavljević.

Zakonom o zdravstvenoj zaštiti u Srbiji je uvedena obavezna akreditacija zdravstvenih ustanova od 2009. godine a set akreditacijskih standarda obuhvata različite standarde lečenja pacijenata u opštoj medicini, ginekologiji, pedijatriji, polivalentnoj patronaži, standardima kliničke podrške – laboratorijske i radiološke dijagnostike kao i nekliničke standarde u zdravstvu.

Kako je istakao Vlado Davkovski, ovo je „vetar u leđa“ beočinskom domu zdravlja koji je postavio dobar sistem rada a sada samo treba raditi na njegovom održavanju i unapređenju.

-Zadovoljni smo saradnjom i onim što smo imali priliku da vidimo u Beočinu jer mnoge male sredine nemaju toliki spektar usluga koje pružaju pacijentima a ovde se vidi veliki napor da se to održi. Agencija za akreditaciju će nastaviti da prati vaš rad u svim segmentima kroz redovne i vanredne posete te očekujemo da ćemo i u tom smislu dati dobre rezultate. Direktorki Radosavljević i svim članovima kolektiva danas čestitam na dobro urađenom poslu – rekao je Dakovski.

foto: Opština Beočin

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: