• sreda, 21. februar 2024.
Počinju prijave za bogojavljensko plivanje za Časni krst u opštini Beočin
Društvo | Hronika | Beočin | Vesti
0 Komentara

Počinju prijave za bogojavljensko plivanje za Časni krst u opštini Beočin

10. januar 2024. godine

Opština Beočin u saradnji sa Hramom Svetog Vasilija Ostroškog u Beočinui ove godine organizuje bogojavljensko plivanje za Časni krst koje će biti održano u petak, 19. januara sa početkom u 12 časova na beočinskoj plaži na Dunavu kod restorana „Karaš“.

U cilju negovanja naše narodne tradicije i običaja, plivanje za časni krst će i ove godine okupiti hrabre mladiće i devojke iz svih krajeva koji će na praznik Bogojavljenja plivati simbolična 33 metra do časnog krsta.

Prijave za učešće otvorene su do 17. januara, a svi zainteresovani učesnici dodatne informacije vezane za prijavu i učešće mogu dobiti putem telefona 066/687-28-04.

Na praznik Bogojavljenja, 19. januara, u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog u Beočinu sa početkom od 9 časova biće služena Sveta Liturgija i veliko vodoosvećenje nakon čega će se prisutni uputiti ka Dunavu gde će biti održano plivanje za časni krst.

Skup posetilaca i učesnika u manifestaciji predviđen je u 11.30 časova ispred restorana „Karaš“ a plivanje za časni krst počeće tačno u podne.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: