• četvrtak, 29. februar 2024.
Opština Šid dodelila Decembarske nagrade
Društvo | Vesti | Šid
0 Komentara

Opština Šid dodelila Decembarske nagrade

7. decembar 2023. godine

Himnom „Bože pravde“, u izvođenju „Horšideje“, sinoć je u sali Kulturno obrazovnog centra Šid počela svečana akademija, povodom 79 godina života u slobodi.

Tradicionalno, 6. decembra, na Dan oslobođenja Šida u Drugom svetskom ratu, Opština Šid dodeljuje Decembarsku nagradu.

Ove godine, najviše opštinsko priznanje, zaslužili su radnici JKP “Standard” i elektromonteri Elektrodistribucije Srbije – Poslovnice Šid, za izuzetno zalaganje i doprinos tokom vanredne situacije na teritoriji opštine Šid, prouzrokovanoj dvema velikim vremenskim nepogodama – 19. jula i 23. septembra.

Plakete opštine Šid dobili su AD Elektromreža Srbije i Elektrodistribucija Srbije za pomoć i podršku opštini Šid tih dana, te Ministarstvo za brigu o selu koje se pobrinulo da mladi bračni parovi reše stambeno pitanje kupovinom 88 seoskih kuća na teritoriji opštine Šid.

Zahvalnicu opštine Šid dobio je Đurica Edelinski, pesnik, jedan od pokretača „Jastrebićevih književnih susreta“ i član Književne zajednice Šid.

U programu su učestvovali Milica Dosković, vokalna solistkinja i članica hora Opere SNP u Novom Sadu, najmlađi folkloraši SKUD-a “Sveti Sava” i učenici Gimnazije “Sava Šumanović”, Srna Aničić i Bogdan Vrcelj.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: