• subota, 2. mart 2024.
Jednokratna novčana pomoć za učenike srednjih škola sa teritorije Grada Sremska Mitrovica
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Jednokratna novčana pomoć za učenike srednjih škola sa teritorije Grada Sremska Mitrovica

1. decembar 2023. godine

Na osnovu Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, kao i Zaključka Vlade, Gradsko veće Grada Sremska Mitrovica donelo je Odluku o dodeli jednokratne novčane pomoći učenicima srednjih škola sa teritorije našeg Grada, u visini od 10.000 dinara po učeniku.

Pored redovnih učenika srednjih škola, ovo pravo ostvaruju i učenici koji imaju status vanrednih učenika i to do navršene 26. godine života.

Srednje škole su učenicima prosledile prijavni obrazac i obrazac saglasnosti, na osnovu kojih se dobijeni podaci unose u tabele i dalje prosleđuju jedinici lokalne samouprave na plaćanje.

Isplata navedenih novčanih sredstava se očekuje u toku sledeće nedelje, na tekući račun lica koje je navedeno u prijavnom obrascu.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: