• nedelja, 25. februar 2024.
Božićnim poklonima, gimnazijalci obradovali male pacijente
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Božićnim poklonima, gimnazijalci obradovali male pacijente

22. decembar 2023. godine

Učenici mitrovačke Gimnazije sa svojim veroučiteljem Stefanom Nedićem, doneli su najmlađim pacijentima koji se leče u mitrovačkoj bolnici, Božićne darove – paketiće sa slatkišima, bojanke i slikovnice. Za 20-tak mališana gimnazijalci su napravili poklone i podelili malim pacijentima u Dečijem i odeljenjima Dečije hirurgije i ORL.

-Božićnim darovima pokazujemo onu najvažniju stranu božićnog posta, a to je duhovna strana i radost darivanja. U središnjem delu između detinjaca, materica, Sv. Nikole i praznika otaca i kao kruna svih porodičnih praznika Božić, obećavamo da nikada nećemo prestati da činimo dobra dela, da se radujemo životu i darovima koje sa sobom nosi Hristos, da u našim dušama stanuje radovanje i zahvalnost za sve ono što imamo – rekao je prilikom današnje posete veroučitelj Stefan Nedić i tom prilikom zahvalio menadžmentu bolnice na prilici na učine još jedno dobro delo.

Veroučitelj je još dodao da deca imaju potrebu da daruju, da svaki dan na časovima o tome govore, ali da nije dovoljno govoriti – potrebno je takav čin i pokazati, kao što su to učinili danas, jer vera podstiče i potebuje dela.

Učenici Gimnazije nisu krili svoje zadovoljstvo što su mogli da budu deo dobročinstva i poželeli mališanima brzo ozdravljenje.

Na poseti, koja je tradicionalna, zahvalio je načelnik Dečijeg odeljenja dr Nenad Golubović.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: