• sreda, 6. decembar 2023.
Održana promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka i Vojske Srbije
Društvo | Hronika | Beočin | Vesti
0 Komentara

Održana promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka i Vojske Srbije

13. oktobar 2023. godine

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković prisustvovala je promociji dobrovoljnog služenja vojnog roka koja se u saradnji Opštine Beočin i Centra Ministarstva odbrane Novi Sad treću godinu zaredom održava u Beočinu.

Ona se tom prilikom sastala sa načelnikom Centra Ministarstva odbrane u Novom Sadu, potpukovnikom Draganom Dimoskim sa kojim je razgovarala o mogućnostima dalje saradnje Opštine Beočin i Centra ministarstva odbrane.

Promociji su prisustvovali i učenici viših razreda Osnovne škole „Jovan Grčić Milenko“ kojima su predstvaljene mogućnosti nastavka školovanja u srednjim stručnim vojnim školama.

-Uoči obeležavanja 16. oktobra koji pamtimo kao Dan oslobođenja našeg grada ali ga obeležavamo i kao Dan opštine, ovo je lepa prilika da podržimo Vojsku Srbije. Imajući u vidu da je poslednjih godina osetno povećano intersovanje za služenje dobrovoljnog vojnog roka ali i za profesionalni razvoj u svojstvu vojnika, naši sugrađani koji žele više da se informišu o radu i funkcionisanju Vojske, sve informacije mogu dobiti na jednom mestu. Danas u ovom događaju posebno uživaju najmlađi koji imaju priliku da se druže i razgovaraju sa vojnicima a pohvalno je i to što vidimo da među školarcima ima interesovanja i za upis u srednje vojne škole – istakla je Janković.

Promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka održana je u sklopu programa Oktobarskih svečanosti koje se povodom obeležavanja Dana opštene traju do 29. oktobra.

foto: Ismet Ademovski

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: