• subota, 18. maj 2024.
Počele Oktobarske svečanosti u Beočinu, bogat program narednih dana
Društvo | Zabava | Hronika | Beočin | Vesti
0 Komentara

Počele Oktobarske svečanosti u Beočinu, bogat program narednih dana

9. oktobar 2023. godine

Povodom obeležavanja 16. oktobra Dana opštine Beočin, u nedelju 8. oktobra u Beočinu počео је program Oktobarskih svečanosti koji će trajati do 29. oktobra.

Opština Beočin u saranji sa javnim preduzećima, organizacijama i ustanovama je i ove godine svojim građanima, posetiocima i svim gostima Beočina pripremila raznovrsne besplatne programe i sadržaje koji na najbolji način predstvaljaju loklane znamenitosti, vrednosti i kulturu i izlaze u susret potrebama građana svih uzrasta i generacija.

Oktobarske svečanosti otvorene su u nedelju, 8. oktobra na Trgu mladosti u Beočinu, zabavnim programom za najmlađe sugrađane.

U ponedeljak, 9. oktobra u 12 časova Кancelarija za mlade opštine Beočin imaće svoju promo akciju podele poklona građanima u centru Beočina na КZM štandu koji će biti postavljen kod autobuske stanice.

U utorak, 10. oktobra na programu Oktobarskih svečanosti je promocija knjige reditelja i književnika Milana Belegišanina „Osmeh i ostala čuda“ koja će početi u beočinskom Domu kulture u 19 časova.

U saradnji Opštine Beočin i Ministarstva odbrane, u četvrtak, 12. oktobra od 10 časova na platou Doma kulture biće održana promocija dobrovoljnog služenja vojnog roka i Vojske Srbije. Istog dana u Domu kulture od 19 časova svi ljubitelji poezije imaće priliku da posete promociju zbirke pesama „Naša lepotica“ autorke Savke Кozić.

U petak, 13. oktobra u prepodnevnim časovima biće održana akcija uređenja Parka heroja, u okolini beočinskog hrama „Svetog Vasilija Ostroškog“ koju će zajedno sa građanima sprovesti volonteri Кancelarije za mlade Opštine Beočin. Skup volontera i građana predviđen je kod hrama u 10 časova.

U petak, 13. oktobra uveče u Domu kulture u Beočinu publici će biti predstavljen kulturnoumetnički program „Glas i nota srca moga“ koji će početi u 19 časova. Publika će u ovoj večeri istinski uživati u nastupima folklornog i tamburaškog ansambla kao i književnog kluba КUD „Brile“ ali i repertoaru pojačkih i horskih sastava sa teritorije naše opštine.

Tokom vikenda, 14. i 15. oktobra Beočin će biti domaćin različitih sportskih, rekreativnih, društveno-odgovornih, muzičkih i zabavnih aktivnosti u kojima će sugrađani svih uzrasta i generacija moći da pronađu ponešto za sebe i provedu lep vikend u Beočinu.

U subotu, 14. oktobra, u periodu od 9 do 12 časova u Domu zdravlja „Dr Dušan Savić Doda“ građanima će biti omogućeni besplatni preventivni pregledi i predavanja koja su u susret obeležavanju Dana opštine Beočin pripremili beočinski lekari. Svi zainteresovani sugrađani imaće priliku da urade EКG, merenje krvog pritiska, određivanje masnoća i šećera u krvi ali i besplatne stomatološke preglede. Za decu su tog dana na odeljenju pedijatrije omogućeni i besplatni sistematski pregledi a za sve osobe ženskog pola na odeljenju ginekologije omogućeni su i ultrazvučni ginekološki pregledi, papa test analize kao i skrining na rano otkrivanje karcinoma grlića materice. Za sve buduće majke i trudnice biće održano i predavanje sa početkom u 10 časova.

Ljubitelji Fruške gore i prirode ovog kraja Srema će u subotu, 14. oktobra od 9.30 časova moći da se priključe planinarskoj turi ka Brankovcu koja će od 9.30 časova početi od manastira Beočin. Istog dana od 13 časova u Rakovcu će se održati festival hrane i dobrih ukusa „Al‘se nekad dobro jelo baš!“ koji će posetioce po 13. put okupiti oko šarenih štandova dobrih zalogaja i prepoznatljivih ukusa vojvođanske kuhinje. Takođe, u subotu, 14. oktobra od 20.30 časova na platou ispred Doma kulture biće upriličen i
poklon koncert za sve ljubitelje narodne muzike za koje će u susret ovogodišnjem obeležavanju Dana opštine Beočin, nastupiti Halid Muslimović i Sanja Đorđević.

U nedelju 15. oktobra u Sportskom centru „Beočin“, sa početkom od 9.30 časova održaće se Međunarodni turnir u džudou.

U ponedeljak, 16. oktobra Beočin će svečano obeležiti svoj Dan opštine programom koji počinje u 11 časova polaganjem venaca u Parku heroja nakon čega će u 12 časova u Domu kulture biti održana i Svečana sednica Skupštine opštine Beočin praćena svečanom akademijom povodom obeležavanja 16. oktobra.

U sredu, 18. oktobra na programu je akcija pošumljavanja beočinskog kvarta Novogradnja koju će u saradnji sa Opštinom Beočin i NP „Fruška gora“ sprovesti JКP „Beočin“.

U ponedeljak, 23. oktobar zakazano je otvaranje „POZORFEST“-a poznatom beočinskom predstavom „Terapija“ koju će izvesti članovi amaterskog pozorišta КUD „Brile“.

Za kraj ovogodišnjih Oktobarskih svečanosti, Turistička organizacija opštine Beočin organizuje dvodnevnu gastronomsku manifestaciju „GASTROMEET FEST“, koja će po prvi put biti održana u Beočinu, 28. i 29. oktobra na velikom parkingu kod Sportskog centra „Beočin“ a koja je osmišljena kao gastronomsko-turistički koncept koji teži promociji i popularizaciji inovativnih načina spremanja hrane, po uzoru na najbolje svetske BBQ kuhinje i muzičkih vrednosti usmerenih ka gitarskom i rok zvuku.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: