• četvrtak, 18. april 2024.
Miholjski susreti sela u Žarkovcu
Društvo | Zabava | Vesti | Ruma
0 Komentara

Miholjski susreti sela u Žarkovcu

18. oktobar 2023. godine

Ovogodišnji Miholjski susreti sela u rumskoj opštini održani su u selu Žarkovac. Manifestacija je okupila više stotina učesnika i posetilaca. Domaćini manifestacije bilo je КUD Žarkovac, koji je osim susreta u večernjim satima bio organizator i folklornog koncerta „Čuvari tradicije Đeram“. Miholjski susreti sela okupili su brojne folklorne ansamble, udruženja žena, organizovana su takmičenja u narodnim disciplinama, ocenjeni su najbolji etno štandovi, a pripremeljena je i izložba tradiocinalne sremske i kordunaške sobe.

Manifestaciji, koju je pre dve godie pokrenulo Ministarstvo za brigu o selu, su prisustvovale predsednica Opštine Ruma Aleksandra Ćirić i zamenica Biljana Popović.

-Cilj manifestacije je da nam sela ožive, da se sačuva tradicija, naši običaji i da se društveni život u svakom selu poboljša. Želimo i da mladi vide kako se nekad živelo i radilo, da se bliže upoznaju sa našim kulturnim nasleđem, ali i da zažive domovi kulture, da sela budu puna dešavanja, da mlade generacije ostanu da žive na selu, rekla je predsednica Ćirić.

Organizovana je i vožnja fijakerom, izbor za najlepše slatke i slane đakonije i unikatne radove domaće radinosti i mnogo toga.

-Кulturno umetnička društva u selima su često nosiocii društvenog života, a nadam se da je naš КUD Žarkovac bio na visini zadatka i da smo bili dobri domaćini Miholjskim susretima sela i kasnije koncertu Đeram. Imali smo skoro 400 učesnika, i moram priznati da se celo selo uključilo da ih dobro ugosti, primi i nahrani, a da su oni uzvratili dobrim programom i nastupima – rekla je Marija Кrunić, predsednica КUD Žarkovac.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: