• petak, 22. septembar 2023.
„Praksa nas povezuje“- završen još jedan međunarodni projekat u SSŠ “Branko Radičević” Ruma
Vesti | Ruma
0 Komentara

„Praksa nas povezuje“- završen još jedan međunarodni projekat u SSŠ “Branko Radičević” Ruma

2. septembar 2023. godine

Ruma-“Praksa nas povezuje” je još jedan od međunarodnih obrazovnih projekata koji je uspešno završen za učenike i profesore Srednje stručne škole “Branko Radičević” Ruma. 11 učenika frizerskog, ekonomskog i pravno-poslovnog smera sa nastavnicama u pratnji- Brankom Stanišić i Tatjanom Ćulibrk boravili su na dvonedeljnoj stručnoj praksi u Portugalu, gde su pohađali praksu svako u svoj struci. U okviru ovog projekta održan je kurs komunikativnih veština za tri nastavnika iz Rume u Aradu u Rumuniji.Krajem avgusta u okviru istog projekta u Brankovoj školi je boravio dr Remzi Burcin, ekspert iz oblasti savremenih metoda nastave koji je održao kurs „Obrazovni sistemi u 21. veku“. Ovom kursu prisustvovali su nastavnici naše škole i nastavnici osnovnih i srednjih škola iz Rume. Oni su se na kursu bavili teorijskim okvirima obrazovnih mogućnosti za 21. vek kao i grupnim i interaktivnim radionicama. -Učesnici seminara saznali su koji su najčešći problemi u školskom sistemu i uporedili lokalno školsko okruženje. Uvideli su mogućnosti vršnjačkog učenja i razumeli o značaju izgrađivanja veština timskog rada. Spremni su da se nose sa generacijskim jazom i jasno im je kako će integrisati digitalne alate u tekuću nastavu.

-Ovim projektom naši nastavnici i učenici podigli su kompentencije iz struke, vodili smo računa o usavršavanju jezičkih kompentencija i priznavanju naučenog putem Europas mobility sertifikata. Kulturološki smo doživeli deo Portugala, Rumunije i Turske, uspostavili smo dobre partnerske odnose sa kolegama iz pomenutih evropskih zemalja i izgradili lepa prijateljstva, navodi Daniela Vasić, profesorka iz projektnog tima SSŠ “Branko Radičević” Ruma.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: