• ponedeljak, 4. decembar 2023.
PARTICIPATIVNO BUDŽETIRANJE: Predlaganje projekata u toku
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

PARTICIPATIVNO BUDŽETIRANJE: Predlaganje projekata u toku

25. septembar 2023. godine

Novi ciklus projekta “Participativno budžetiranje” u Sremskoj Mitrovici startovao je početkom nedelje, a nešto više o dinamici realizacije govorio je zamenik gradonačelnice Petar Samardžić.

Samardžić je prvo podsetio da je kroz projekat građanima omogućeno da direktno učestvuju u kreiranju gradskog budžeta i istakao da svoje predloge mogu uputiti do 29. septembra.

-Od ponedeljka, 25. septembra građani Sremske Mitrovice i pripadajućih sela mogu da upute predloge projekata koje bi želeli da budu realizovani naredne godine, a zadovoljavaju javni i opšti interes i maksimalne vrednosti su do pet miliona dinara koliko je opredeljeno i planirano za ovu namenu. Predloge je moguće uputiti na mail adresu biramstafinansiram2024@sremskamitrovica.org, dolaskom u Gradski uslužni centar ili u prostorijama mesnih zajednica. Кomisija koju će obrazovati Uprava za budžet i lokalni ekonomski razvoj će sve predloge pregledati, analizirati a potom odabrati pet za koje će građani dalje moći da glasaju – rekao je zamenik.

Glasanje će biti realizovano u periodu od 2. do 7. oktobra, a putem zvaničnog sajta Grada Sremska Mitrovica ili glasačkih listića u Uslužnom centru.

-Ove godine prednost će imati projekti koji uključuju i podrazumevaju učešće građana u njegovoj realizaciji, bilo individualno, ili putem formalnih, neformalnih grupa, mesnih zajednica i slično. Projekat ili projekti, a da li će bih biti više zavisi od vrednosti realizacije, koji dobiju najviše glasova biće uvršteni u gradski budžet za narednu godinu – rekao je Samardžić.

Zamenik je podsetio i da su građani prošle godine izglasali projekat uređenja i rekonstrukcije javnih česmi i da će isti biti realizovan do kraja godine. Projekat će obuhvatati više od 70 česmi na teritoriji Sremske Mitrovice.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: