• ponedeljak, 4. decembar 2023.
Osnovano Udruženje “Veterani Srema”
Društvo | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Osnovano Udruženje “Veterani Srema”

26. septembar 2023. godine

Protekle nedelje, na Malu Gospojinu, u Sremskoj Mitrovici je održana osnivačka skupština Udruženja “Veterani Srema”, sa ciljem negovanja tradicije veterana vojnih i policijskih snaga Srbije sa ovih prostora.
Prema rečima novoizabranog predsednika, Pera Maleševića iz Sremske Mitrovice, na području Srema se vremenom stvorila potreba da se veterani oslobodilačkih ratova i njihove porodice organizuju, kako bi ostvarili svoja zakonom, ali i moralom zagarantovana prava.

-Ratni vojni invalidi, borci, pripadnici jedinica koje su vremenom rasformirane, njihove porodice i drugi, često nemaju ili nisu svesni mogućnosti određenih prava i benefita koji im sleduju. S tim u vezi, primarni cilj Udruženja “Veterani Srema” jeste pomoć prilikom regulisanja statusa borca ovim ljudima, što je osnovni uslov da bi se pomenuta prava i ostvarila – rekao je Malešević.

Ovo udruženje, usvojeno je na osnivačkoj skupštini, radiće u okviru Saveza udruženja boraca Srbije (SUBOS), ima sedam članova upravnog odbora (za svaku opštinu po jedan predstavnik), te ogranci udruženja na nivou svake lokalne samouprave imaju punu autonomiju u radu.

U okviru rada udruženja, predviđene su i brojne sekcije, u oblastima sporta, medija, video produkcije i slično, kao još jedan od načina povezivanja veterana.

Između ostalog, članovi Udruženja dobiće boračke legitimacije i spomenicu, kao vid priznanja za zasluge, a u “Veterane Srema” moguće je učlaniti se na adresi Šećer sokak 21, Sremska Mitrovica.

Svečanoj osnivačkoj skupštini, osim boračke populacije, prisustvovali su i predstavnici Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva odbrane, Grada Sremska Mitrovica, SUBOS-a i lokalnog garnizona Vojske Srbije.
N. M.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: