• sreda, 29. novembar 2023.
Novi CT aparat u mitrovačkoj bolnici, donacija kompanije Lafarge vredna preko 250.000 evra
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Novi CT aparat u mitrovačkoj bolnici, donacija kompanije Lafarge vredna preko 250.000 evra

29. septembar 2023. godine

Kompanija Lafarge donirala je najsavremeniji CT skener Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici. Donacijom najsavremenijeg 80-slajsnog CT skenera Opštoj bolnici, u vrednosti od preko 250 000 evra, Lafarge je još jednom potvrdio svoju posvećenost društveno odgovornom poslovanju i podršci lokalnoj zajednici Sremske Mitrovice.

U skladu sa svojim dugogodišnjim nastojanjima da podrži lokalne zajednice i unapredi društveno odgovorno poslovanje, kompanija Lafarge prepoznala je nužnost unapređenja zdravstvenih resursa u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici. Donacija ovog najsavremenijeg CT skenera ima za cilj poboljšanje dostupnosti i kvaliteta zdravstvenih usluga.

Donacija odražava predanost kompanije Lafarge unapređenju zdravstvenih resursa u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici, sa ciljem poboljšanja dostupnosti i kvaliteta zdravstvenih usluga lokalnom stanovništvu. CT skener predstavlja ključni instrument u medicinskoj dijagnostici i praćenju pacijenata i omogućava precizno i brzo snimanje unutrašnjih struktura tela. Donacija ovog najsavremenijeg CT skenera predstavlja značajan korak u naporima kompanije Lafarge da podrži inovacije u medicinskoj dijagnostici i lečenju u Sremskoj Mitrovici i okolini. Donacija nije samo izraz društvene odgovornosti kompanije, već i duboke brige za dobrobit lokalne zajednice.

-Ovaj skener predstavlja veliki iskorak u oblasti zdravstvene zaštite, ne samo u Sremskoj Mitrovici, već i celom regionu. On nam omogućava i snimanje krvnih sudova, što do sada nije bilo moguće i što će omogućiti mnogo bolju dijagnostiku svim pacijentima. Zahvaljujemo se našim partnerima iz kompanije Lafarge na ovoj donaciji – rekao je direktor Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici prim. Dr Dragan Malobabić.

-Kompanija Lafarge je ponosna što može da doprinese unapređenju zdravstvenih usluga u Sremskoj Mitrovici kroz ovu donaciju CT skenera. Verujemo da je podrška lokalnoj zajednici ključna odgovornost svake uspešne kompanije i nadamo se da će ova donacija imati pozitivan uticaj na pružanje medicinskih usluga u ovoj regiji – izjavio je Dimitrije Knjeginić, direktor kompanije Lafarge.

Gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović istakla je da Grad ima odličnu saradnju sa pokrajinskim sekretarijatom i Opštom bolnicom, a da je donacija kompanije Lafarge dala novu dimenziju ulaganjima u lokalnu zajednicu i zdravlje građana celog okruga.

-Kompanija Lafarge se pokazala kao društveno – odgovorna kompanija koja treba da služi za primer drugima – rekla je Milovanović.

Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković kratko je dodao da je ulaganje u zdravstvene ustanove od izuzetnog značaja.

-Radimo na zajedničkom zadatku i prepoznato je od strane šire zajednice koliko smo mi kao društvo voljni i željni da unapredimo zdravstvo i lečenje građana Sremske Mitrovice, Vojvodine i Srbije. Ovo predstavlja veliki iskorak u zadnjih par godina i omogućava nam da budemo bliži pacijentu – izjavio je Gojković.

Osim što će omogućiti brže i preciznije dijagnoze, najsavremeniji CT skener smanjiće potrebu za slanjem pacijenata u druge medicinske centre i smanjiti vreme čekanja na medicinske preglede. Ovo će biti posebno značajno za pacijente sa ozbiljnim medicinskim stanjima koji zahtevaju hitnu dijagnostiku i lečenje.

O kompaniji Lafarge

Kompanija Lafarge je globalni lider u proizvodnji cementa, betona i drugih građevinskih materijala. Sa prisustvom u više od 70 zemalja širom sveta, Lafarge se ponosi svojim angažmanom u podršci lokalnim zajednicama i promociji društvene odgovornosti u svim aspektima svog poslovanja.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: