• četvrtak, 21. septembar 2023.
Deca pravila zastave o pčelama i grožđu
Društvo | Vesti | Beočin
0 Komentara

Deca pravila zastave o pčelama i grožđu

15. septembar 2023. godine

Postavke radova dece iz opštine Beočin izložene na oslikanim zastavama obeležile su leto u beočinskoj opštini stvorivši centre dečje kreativnosti i umetničkog izraza.

Branka i Pavel Paško iz novosadskog Udruženja „Arka“ motivisali su decu da izraze svoje ideje i misli o dve zanimljive teme – pčelama i grožđu.

Deca Predškolske ustanove “Ljuba Stanković” i učenici Osnovne škole “Jovan Popović” uz podršku vaspitača, učitelja i nastavnika odazvali su se sa entuzijazmom i kreativnošću. Zastave su crtane, ukrašavane i oslikavane na način koji je predstavljao njihove originalne ideje i stvaralaštvo.

Izložbe su bile otvorene za javnost i privukle su brojne posetioce na dve letnje manifestacije u Opštini Beočin.

Manifestacija “Pod lipom se hladimo i medom se sladimo” organizovana je u Lugu. Tema „Pčele“ omogućila je deci da istraže važnost ovih insekata za oprašivanje i našu prirodu i iskažu svoj doživljaj kroz autentičan izraz.

Manifestacija “Banoštorski dani grožđa” organizovana je u Banoštoru i tema koja se odnosila na vinogradarstvo i grožđe dopustila je deci da se izraze kroz lični doživljaj o ovom značajanom segmentu poljoprivrede i istorije ovog kraja.

-Deca su pre dve godine počela sa ovom praksom izlažući svoje likovne radove na zastavama u okviru projekta Novi Sad – Evropska prestonica kulture, u organizaciji Udruženja “Arka”. Ova inovativna i kreativna praksa nije samo ukras naselja i opštine, već i pokazatelj angažovanosti naše zajednice u razvoju umetničkog talenta i izražavanja mladih stvaralaca – rekla je Branka Paško, ispred Udruženja “Arka”.

Foto P. P.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: