• subota, 18. maj 2024.
Uručena donacija vredna 2,3 miliona dinara
Društvo | Hronika | Pećinci | Vesti
0 Komentara

Uručena donacija vredna 2,3 miliona dinara

11. avgust 2023. godine

Direktor Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković nedavno je posetio opštinu Pećinci, gde se sastao sa opštinskim rukovodstvom na čelu sa predsednikom opštine Sinišom Đokićem.

Domaćini i gosti zajedno su obišli prostorije Službe za katastar nepokretnosti u Pećincima, a predsednik Đokić je tom prilikom uručio direktoru Draškoviću donaciju u računarskoj opremi vrednoj 2,3 miliona dinara, namenjenu unapređenju uslova rada pećinačkog katastra.

-Opština Pećinci je u renoviranje prostorija katastra u Pećincima, u nabavku kancelarijskog nameštaja i u savremenu računarsku opremu za katastar uložila ukupno nešto preko pet miliona dinara. Sve smo to uradili u dogovoru sa Republičkim geodetskim zavodom, sa kojim imamo odličnu saradnju, u želji da pomognemo unapređenju uslova za rad u ovoj službi, kako bismo građanima naše opštine obezbedili što bržu i efikasniju uslugu – rekao je predsednik Đokić.

Drašković je ocenio da je saradnja između Republičkog geodetskog zavoda i Opštine Pećinci na najvišem mogućem nivou.

-Upravo ovo je primer dobre prakse kakvu želimo svuda da dostignemo u ovom dvadeset prvom veku. Кrenuli smo u zajedničku akciju rešavanja problema koji su postojali pre nekoliko godina i rezultat toga je da u opštini Pećinci danas nema nerešenih predmeta, dnevna je ažurnost i svi imovinsko-pravni odnosi građana pećinačke opštine su rešeni. To garantuje i dobre komšijske odnose, to garantuje i perspektivu održivog razvoja i brži razvoj privrede. Pored ove konkretne fizičke podrške, ovo je i simbol jedne divne saradnje, koja treba da postane primer saradnje u svim drugim opštinama i gradovima Republike Srbije“ – izjavio je Drašković.

On je istakao i da je, zahvaljujući procesima digitalizacije i reforme Republičkog geodetskog zavoda, omogućeno da službenici katastra Pećinci daju podršku kolegama u drugim opštinama i gradovima u Srbiji.

Izvot/foto: pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: