• sreda, 27. septembar 2023.
U nedelju plivački maraton “Jarak – Šabac”
Sport
0 Komentara

U nedelju plivački maraton “Jarak – Šabac”

2. avgust 2023. godine

Ovogodišnji 53. po redu plivački maraton “Jarak – Šabac”, poznat i kao “Trka mira” biće održan u nedelju, 6. avgusta sa početkom u 11 časova.

Trka će okupiti preko 50 učesnika iz plivačkih klubova sa teritorije Srbije, Severne Makedonije i Mađarske, a biće bodovana u okviru SRB OPEN WATER CUP-a 2023.

Start trke je u selu Jarak, a dolazak plivača na cilj na plaži Stari grad u Šapcu očekuje se oko 14 časova.

Po prvi put biće vršen uživo prenos trke preko Youtube kanala Saveza za plivanje na otvorenim vodama, tako da će publika na Starom gradu moći direktno da prati dešavanja na stazi dugoj 18,8 km.

Plivački maraton Jarak – Šabac, predstavlja plivačko nadmetanje u spomen na žrtve „Krvavog marša“ na koji su prinudno naterani svi vojno sposobni muškarci Šapca i okoline od strane nemačkih okupatora 1941. godine.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: