• nedelja, 16. jun 2024.
U Inđiji prepolovljen broj korisnika novčane pomoći
Društvo | Inđija
0 Komentara

U Inđiji prepolovljen broj korisnika novčane pomoći

23. avgust 2023. godine

Broj korisnika novčane socijalne pomoći u Opštini Inđija, u odnosu na prethodni period, duplo je manji. Prema podacima Centra za socijalni rad „Dunav“, broj od više od hiljadu porodica, koje su koristile ovu prinadležnost, smanjen je na 528 što, pre svega, govori o brizi koju inđijska opština vodi o socijalno ugroženim građanima, kao i o mogućnostima zapošljavanja, koje su dostupne sve većem broju Inđinčana.

Statistika kaže da je više od 300 korisnika ostvarilo pravo po osnovu starosti, ili nesposobnosti za rad, a oko 50 porodica sa decom je među primaocima novčane pomoći. U poslednjoj grupi korisnika su nezaposleni, koji mogu najviše do devet meseci godišnje da ostvaruju ovo pravo iz oblasti socijalne zaštite, a na evidenciji Centra za socijalni rad ima ih 170.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: