• Monday, 29. May 2023.
Održan 1. Festival solo pesme “Liebesied“
Društvo | Kultura | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Održan 1. Festival solo pesme “Liebesied“

1. June 2022. godine

Prvi Festival solo pesme “Liebesied“ održan je u Sremskoj Mitrovici od 27. do 29. maja u Muzeju Srema, a u organizaciji Udruženja Nemaca „Sirmisch Mitrowitz“. Festival je bio međunarodnog karaktera, a okupio je učenike solo povanja osnovnih i srednjih muzičkih škola kako iz Srbije, tako i iz regiona.

Kandidate je prelušavao i ocenjivao stručni žiri profesori solo pevanja; prof Mirjana Pantelić, prof Nenad Savić, solista i profesor Nikola David.

U okviru Festivala održana su dva koncerta, kao i radionica –  tumačenje značaja teksta u solo pesmi.

Organizacioni odbor “Liebesied“ čine: umetnički direktor i kreator festivala profesorica solo pevanja Aleksandra Padrov, umetnička menadžerka festivala profesorica klavira Milda Kuminac i predsednica Udruženja Nemaca „Sirmisch Mitrowitz“ i sekretar festivala Andrijana Bauer Živković.

Festival su podržali; Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu i odnose sa verskim zajednicama i Grad Sremska Mitrovica. Prijatelji festivala su Muzička škola „Petar Krančević“, Muzej Srema i Centar za kulturu “Sirmiumart”, a medijski pokrovitelji Sremske novine i Gradska M televizija.

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.
%d bloggers like this: