• petak, 12. jul 2024.
Novi mamograf za mitrovačku bolnicu
Vesti
0 Komentara

Novi mamograf za mitrovačku bolnicu

24. avgust 2023. godine

U Službi za radiološku dijagnostiku mitrovačke Opšte bolnice, uskoro će i zvanično početi pregledi dojki savremenim mamografom – aparatom sa pratećom opremom, za čiju nabavku su zajednički izdvojili sredstva Grad Sremska Mitrovica i Vlada Vojvodine, a po osnovu konkursa Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo.

Nov mamograf je postavljen, u toku je obuka medicinskih radnika i očekuje se da će već naredne nedelje, u potpunosti biti u funkciji.

Nabavkom ovog vrednog aparata visokih referenci, žene sa područja Sremskog okruga, imaće priliku da obave preglede dojki u zakazanim terminima, ali i putem skrininga – rano otkrivanje tumora (Deo nacionalne kampanje, čiji je Opšta bolnica već dugi niz godina aktivni učesnik).

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: