• utorak, 3. oktobar 2023.
Letnja škola programiranja
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Letnja škola programiranja

5. avgust 2023. godine

Za učenike koje su završili peti, šesti, sedmi i osmi razred u Mitrovačkoj gimnaziji u julu i avgustu organizovana je Letnja škola programiranja.

Кako je istakla Snežana Кonjević, zamenica načelnika Gradske uprave za obrazovanje, u ovoj obuci učestvuje sto dečaka i devojčica iz cele Srbije, a podeljeni su u dve smene.

-Prva smena je počela 28. jula i trajaće do 3. avgusta, a druga smena je od 23. do 30. avgusta. Mi ćemo se truditi da dragim gostima pokažemo sve lepote našeg grada kako bi oni poželeli da se ponovo vrate u Sremsku Mitrovicu – rekla je Snežana Кonjević.

Jelena Ružičić, portfolio menadžer za digitalne inovacije Programa Ujedinjenih nacija za razvoj, dodala je da Letnju školu programiranja organizuje Fondacija “Petlja” u okviru projekta “Izgradnja ključnih računarskih kompetencija – ka radnoj snazi budućnosti”, koji sprovodi program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), u partnerstvu sa Ministartvom prosvete, uz podršku Vlade Republike Srbije, a u saradnji sa Gradom Sremska Mitrovica.

-Cilj ove Letnje škole je da sa decom prođemo sve veštine koje su potrebne kako za poslove sadašnjosti, tako i za poslove budućnosti. Učenici će u prepodnevnim satima imati predavanja u Mitrovačkoj gimnaziji koja će im držati naše kolege sa Elektrotehničkg fakulteta, dok će popodne biti organizovano upoznavanje i razgovori sa stručnjacima iz oblasti IT industrije, kao i razni izleti, kvizovi i večeri društvenih igara – rekla je Jelena Ružičić.

Izgradnja ključnih digitalnih kompetencija neophodna je kako bi deca bila osposobljena za poslove budućnosti.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: