• sreda, 4. oktobar 2023.
Društvo | Zabava | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

Igrali se konji vrani (FOTO, VIDEO)

3. avgust 2023. godine

Udruženja odgajivača konja “Stojan Ćupić” iz Salaša Noćajskog juče je obeležilo četvrtu godinu postojanja. U seoskom ataru Кovančine u veseloj atmosferi, na salašu predsednika Udruženja Dragoslava Čupića Rajinog ponovo su se okupili ljubitelji konja ne samo iz ovog mačvanskog sela, nego i iz susednog Noćaja, zatim iz Drenovca, Uzveća, Glušaca, Radenkovića…

Obeležavanje godišnjice proteklo je u dobrom raspoloženju, pa je tako nakon samog okupljanja usledio defile konjskim zapregama kroz selo, a zatim ručak uz muziku.

Salaško Udruženje osnovano je na Petrovdan, 12. jula 2020. godine, a sa ciljem pre svega očuvanja tradicije konjarstva u severnoj Mačvi, razmene iskustava odgajivača, kao i prenošenja znanja i ljubavi prema toj plemenitoj životinji na mlađe generacije. Broj članova u udruženju je desetak, što je s obzirom na broj onih koji imaju konje u selu realno stanje.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: