• četvrtak, 28. septembar 2023.
GŽOK “Srem” sa proverenim snagama u novu sezonu
Sport
0 Komentara

GŽOK “Srem” sa proverenim snagama u novu sezonu

17. avgust 2023. godine

Odbojkašice Srema započele su trenažni proces koji će trajati dva meseca pred predstojeće izazove u Superligi Srbije. Srem je prošlu sezonu u elitnom rangu završio na poziciji broj sedam i samo jedno mesto ga je delilo od ulaska u evropsko takmičenje. Ova, predstojeća sezona je prilika i za novi iskorak, a klub je zasad dobro iskoristio prelazni rok igračica.

-Moram da naglasim da je najveće pojačanje za klub, definitivno, ostanak većine igračica iz prethodne sezone. Na tu grupu devojaka smo dodali tri kvalitetna i dobra pojačanja. Na poziciji libera, dizača i srednjeg blokera. Interesantno je da se sve tri prezivaju Đorđević. Mila Đorđević, dizač, je došla iz Slovenije. Ona će nam biti ogromno pojačanje ove godine, nešto što nam je trebalo svih prethodnih sezona. Aleksandra Đorđević igra na poziciji srednjeg blokera i ima dosta iskustva igrajući godinama u Odbojkaškom klubu Ub. Katarina Đorđević dolazi iz Lazarevca, ona je malo neiskusnija, ali sa našom Dunjom Stanković će biti neka paralela na mestu libera – istakao je Nikola Kapric, trener GŽOK Srem.

Superligaša iz Sremske Mitrovice napustile su Ana Sarić, Tijana Jovanović, Ljubica Dapčević i Tijana Milojević. Trenutno su odsutne Dunja Grabić koja je sa reprezentacijom, Jovana Antić dobila je kratak odmor od napornog leta sa kadetskom selekcijom Srbije, dok se Ana Mihajlović oporavlja od povrede.

Na terenu je bilo vidno da su se igračice posle dvomesečne pauze zaželele rada sa loptom. Duga letnja pauza iznuđena je dešavanjima na evropskoj i svetskoj sceni, gde su brojna međunarodna takmičenja reprezentacija. Prvi treninzi su doneli i upoznavanje sa novim delom tima, ali i pojačali želju za novi takmičarski iskorak u sezoni koja tek sledi. Optimizma nikada nije dosta.

Milica Milunović, igračica GŽOK Srem, zadovoljna je što je trenažni proces počeo posle duge pauze.

-Mislim da su se devojke uželele i treninga i utakmica. Sa nestrpljenjem očekujemo prijateljske utakmice, turnire i sam početak lige. Za sada mislim da su trener i mi igračice zadovoljne  kako to izgleda za sam početak priprema – istakla je Milunović.

Nova superligaška sezona se očekuje sa dosta optimizma. Klub iz Sremske Mitrovice polako ulazi u ritam koji ih je krasio u godinama iza nas. Nikola Kapric će u ovoj sezoni biti nosilac ideje koja će, po odlasku Mirjane Musulin u Kinu, dati neke nove tonove u igri odbojkašica Srema.

A.B.

Foto: Sremske novine

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: