• ponedeljak, 20. maj 2024.
Drugi po redu “Festival Autorske Muzike” u Šidu
Društvo | Zabava | Šid
0 Komentara

Drugi po redu “Festival Autorske Muzike” u Šidu

16. avgust 2023. godine

Udruženje „Centar za obnovu kulture-Šid“ organizuje drugi po redu Festival Autorske Muzike.

-Imajući u vidu da je Opštinska uprava donela odluku da se, zbog pričinjene štete u julskom nevremenu, sva sredstva predviđena za organizaciju šidskog Kulturnog leta preusmere kao pomoć našim sugrađanima čiji su objekti i letina pretrpeli štetu, što je za svaku pohvalu, mi smo se potrudili da sa sopstvenim sredstvima i uz pomoć donatora i prijatelja organizujemo i održimo Festival koji smo ustanovili prošle godine u želji i nadi da ćemo tako našim sugrađanima makar malo vratiti vedar duh i optimizam, jer kako kaže izreka „posle kiše dolazi sunce“ – navode organizatori festivala.

Festival Autorske Muzike će se održati u subotu 19. avgusta sa početkom u 20 časova na platou pored kafe bara BarOK, preko puta gradskog parka.

Na finalnoj večeri će se publici predstaviti pet solo izvođača i tri benda koji su prošli selekciju. Kao bend će nastupiti: Sirmium Wavesi Žare i Koprive iz Sremske Mitrovice i Teodora sa pratećim bendom koja svoju muziku stvara u Nemačkoj, gde živi sa roditeljima koji su poreklom iz Šida.

Od solo autora će se predstaviti: Milica Bjeković, Vivien i Relja Škrbić alias Voden iz Novog Sada, Željko Bojčić pod umetničkim imenom Jednostavno Keža iz Beograda i Steks iz Sremske Mitrovice. To su većinom mlađi neafirmisani muzičari koji su spremni da prezentuju svoj dosadašnji rad u stvaranju autorske muzike. Žanrovi kojim će se predstaviti su raznoliki (pop, rok, trep i sl.), tako da će publici svakako biti interesatno.

Naravno svi njihovi nastupi će biti pod budnim okom tročlanog žirija. Predsednik žirija je frontmen benda Putrid Blood (Pjutrid Blad), Stevan Milanković, počasni članovi su Slavko Matić, frontmen grupe Zbog Brus Li i profesor muzike muzičke škole u Šidu Aleksandar Švarc.

Prva nagrada za Pobednika Festivala će biti snimanje jedne kompozicije sa kompletnom postprodukcijom u profesionalnom studiju ALPHA u Novom Sadu pod rukovodstvom tonskog snimatelja i producenta Vladimira Perovića, sponzora Festivala.

-Pored glavne nagrade, od ove godine smo ustanovili nagrade koje nose imena naših sugrađana koji su nas prerano napustili. Oni su ostavili neizbrisiv trag i doprinos u stvaranju autorske muzike. Naša želja, kao organizatora, je da na ovaj način sačuvamo uspomenu na njih. To su nagrade za: najbolju vokalnu izvedbu „Stevan Vićanović-Sinđa“, za najbolji arnažman „Draško i Bata Martinović“ i za virtuoznost u sviranju „Milan Milinković-Mića Basara“, a glasovi publike će odlučiti kome će biti dodeljena nagrada „Dejan Sladek-Sole“, kao nagrada publike. S obzirom na ograničen budžet ove godine, za revijalni deo Festivala smo se odlučili za šidske muzičare. Tako će se publici predstaviti reper JUPAK i naši prijatelji muzičari koji će uz Pop-Rock Džem Sešn biti zaduženi za dobru atmosferu na samom zatvaranju festivala – rekli su organizatori.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: