• petak, 22. septembar 2023.
Završeno „Bebi Beoleto“
Društvo | Zabava | Beočin
0 Komentara

Završeno „Bebi Beoleto“

7. jul 2023. godine

Sinoć je na platou Doma kulture u Beočinu predstavom „Čistoća je od zlata jabuka“ u izvođenju dečije sekcije КUD „Brile“ zatvorena ovogodišnja manifestacija „Bebi Beoleto“.

Posetioci i najmlađa publika u Beočinu imali su priliku da još jednom uživaju u predstavi na otvorenom koja je ovog puta u iskrenom i zanimljivom dečijem izvođenju probudila temu očuvanja životne sredine.

Predstava je ekološko-edukativnog karaktetera i bavi se jednim od najvećih problema čovečanstva – otpadom. Na jedostavan i razumljiv način, prilagođen dečijem uzarstu, ona govori o potrebi razvijanja kulture sakupljanja otpada, njegovog razvrastavanja, a samim tim i o krajnjem rezultatu – očuvanju naše životne sredine.

Tekst za ovu predstavu napisao je poznati dečji pisac Tode Nikoletić, a isti je adaptirao Sekula Petrović.
Mali „Briletovci“ su na Zonskoj smotri dečjeg dramskog stvaralaštva održanoj u Pećincima ove godine, nagrađeni za scenski govor a rediteljski duo Ratka Dulić i Sekula Petrović nagrađeni su je diplomom za funkcionalnu ulogu scenografskih elemenata.

foto: Dragan Majstorović

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: