• utorak, 3. oktobar 2023.
“Prvi maj” sa novim trenerom u predstojećoj sezoni
Sport | Ruma
0 Komentara

“Prvi maj” sa novim trenerom u predstojećoj sezoni

18. jul 2023. godine

Rumski fudbalski klub 1. maj započeo je pripreme za novu trećeligašku sezonu. U nedavno završenoj takmičarskoj kampanji beležio je vrlo dobre rezultate u ne baš širokom izboru fudbalera u svom sastavu.
Posle odlaska prvog stručnjaka sa klupe, Slavena Kovačevića, uprava kluba je tokom letnje pauze morala da povlači i određene poteze. Prvi od njih je svakako bila i odluka o imenovanju novog šefa struke, trenera koji voli da stvara.

-Doveli smo novog trenera Milana Belića, poznato fudbalsko ime. Radio je kao trener u novosadskim klubovima, Kabelu i Indeksu, mislim da smo napravili pun pogodak sa njim. Prethodni trener Slaven Kovačević dobro je radio, bili smo pored Odžaka, ekipa koja je najbolje igrala fudbal u Srpskoj ligi Vojvodine. Mislim da ćemo to sa Belićem nastaviti – istakao je Zoran Makević, sportski direktor 1. maja.

Kao i u velikoj većini fudbalskih klubova, letnji prelazni rok fudbalera je poprilično buran, veliki je promet igrača u oba smera. Rumski klub se oslanja uglavnom na mlade igrače, a bonus sistem koji se sa dva startera menja na tri u novoj sezoni, poklapa se i sa delovanjem “prvomajaca”.

Milan Belić novi trener 1. maja je na promociji istakao njegove i ciljeve kluba u predstojećoj sezoni.

-1. maj je stabilan i dobar srpskoligaš, koji uvek ima ambiciju na gornji deo tabele, gde se forsiraju mladi igrači. Kroz kubove u kojima sam radio, gradio sam takav stil igre. Brzo smo se dogovorili oko ambicija kluba, želimo da se zadržimo u sredini tabele. Ove godine je specifično zato što iz Srpske lige ispadaju četiri kluba, za razliku od prošle godine kada su samo dva tima napustila takmičenje – rekao je trener Belić.

U prvoj proveri Rumljani će odmeriti snage sa novim vojvođanskim ligašem iz Beške, timom Hajduka. Brušenje forme time i počinje.

A.B.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: