• četvrtak, 30. novembar 2023.
Prevencijom protiv afričke kuge
Poljoprivreda | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Prevencijom protiv afričke kuge

4. jul 2023. godine

Povodom trenute situacije sa bolešću afričke kuge svinja na teritoriji Republike Srbije, dana 30.06.2023. godine u prostorijama Gradske kuće Grada Sremska Mitrovica održan je sastanak stručno-operativnog tima za zaštitu i spasavanje od epizootija.

Sitaucija u Sremskom Upravnom okrugu je pod kontrolom i nema pojave slučaja, a prema podacima Uprave za veterinu, veterinarske inspekcije na teritoriji Sremskog okruga.

Sastanak je sazvan radi definisanja preventivnih mera za sprečavanje pojave zaraze u narednom periodu, izjavila je Emina Milakara šef veterinarske inspekcije.

Članovi stručno – operativnog tima uputili su apel stočarima i uzgajivačima svinja da u narednom periodu na svojim gazdinstvima i farmama pojačaju biosigurnosne mere, kao i da omoguće sprovođenje mera poput redovne dezinfekcije objekata u kome borave svinje, izbegavaju pašno držanje svinja, svaku promenu zdravstvenog stanja životinja, naglo uginuće prijave nadležnom veterinaru, a ukoliko su u mogućnosti da postave dezbarijere na ulazu u svoja gazdinstva, objekte.

Takođe upućen je apel na važnosti obeležavanja i registraciji životinja.
Planom zaštite i spasavanja za Grad Sremska Mitrovica jasno su predviđene i propisane procedure zadelovanje svih subjekata koji učestvuju u sistemu zaštite i spasavanja od epizootija.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: