• subota, 18. maj 2024.
Opština nagradila vicešampione sveta
Društvo | Hronika | Pećinci | Sport | Vesti
0 Komentara

Opština nagradila vicešampione sveta

3. jul 2023. godine

Predsednik Opštine Pećinci Siniša Đokić ugostio je Zorana Kirića i Milicu Grubor, mlade takmičare šimanovačkog kluba „Top forma“, koji su na nedavno održanom Svetskom prvenstvu za mlađe uzraste u dečjem fitnesu osvojili srebrne medalje.

On je tom prilikom Zoranu i Milici uručio na poklon trenerke i majice i zahvalio im se na ostvarenom uspehu na koji, kako je rekao, svi možemo da budemo ponosni.

-Opština Pećinci i Sportski savez „Razvoj sportova“ su od samog osnivanja Saveza kao ključni cilj postavili ulaganje u školski, omladinski i amaterski sport. Znači, ulažemo pre svega u mlade. Rezultati tog višegodišnjeg ulaganja postaju sve vidljiviji. Ovi mali takmičari su osvojili velike nagrade na Svetskom prvenstvu i to je dokaz da se ulaganje isplatilo. Uspeli smo decu sa ulice da sklonimo na sportske terene i ona sve više postaju pravi takmičari i pravi ljudi – istakao je Đokić.

Prijemu su prisustvovali i sekretar Sportskog saveza Milan Đokić i Maja Radosavljević, trenerka kluba „Top forma“ i predsednica Komisije za mlađe uzraste Saveza Srbije za bodi bilding, fitnes, bodi fitnes i aerobik, koja je istakla da Top forma postoji pet godina i da je za tih pet godina uspela da dostigne takav nivo da je ove godine imala šest državnih prvaka, samim tim i šest reprezentativaca, dva prvaka Balkana i dva vicešampiona sveta.

-Ovo je istorijski uspeh za Srbiju, jer od kada se održava Svetsko prvenstvo u dečjem fitnesu, od 2002. godine, ovo su prve medalje za Srbiju, ali ovo je istorijski uspeh i za opštinu Pećinci, jer su obe medalje osvojili takmičari iz našeg kluba i naše opštine. Opština Pećinci ima velikog učešća u ovom uspehu, jer je naš klub podržavala od samog osnivanja – izjavila je Radosavljević.

Takmičarima predstoje pripreme na Zlatiboru za jesenju sezonu, nakon čega ih očekuje prvenstvo Vojvodine i prvenstvo Srbije, a u novembru će nastupiti na evropskom prvenstvu u Slovačkoj.

pecinci.org

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: