• četvrtak, 18. april 2024.
Podška Austrije sremskim i mačvanskim stočarima
Ekonomija | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Podška Austrije sremskim i mačvanskim stočarima

3. februar 2017. godine

Sremska Mitrovica – U Sremskoj Mitrovici je održan zajednički sastanak predstavnika Asocijacije stočara „Srem – Mačva“, “Saveza austrijskih proizvođača svinja”, ministra poljoprivrede Branislava Nedimovića i atašea za poljoprivredu Ambasade Austrije Kristijana Bravenca.

Kako je istakao ministar Branislav Nedimović, zajednički projekat dve asocijacije stočara, treba da rezultira transferom znanja austrijskih stočara, a osnovni cilj projekta da se okupe mali proizvođači koji na tržište izbacuju do stotinak tovljenika u turnusu kako bi se udružili i tako organizovani zaštitili od ucenjivanja prerađivača.

– Razvijamo projekat koji će služiti transferu znanja austrijskih proizvođača svinja za upravljanje procesom proizvodnje i za formiranje posebnog oblika organizovanja stočara Srema i Mačve koje kao krajnji oblik ima pravljenje njihove zadruge i formiranje repro – centra  odakle bi se dobio kvalitetan genetski materijal za razvoj stočarstva u Sremu i Mačvi. Ovo je međuregionalni projekat, imamo saglasnost Austrijske razvojne agencije   koja je spremna da investira, a uključiće se i naše ministarstvo i participirati sredstva za realizaciju projekta. Ideja nam je povećanje proizvodnje svinja, podizanje kvaliteta proizvodnje i donošenje pravilnika za merenje kvaliteta mesa na liniji klanja. To su nove procedure koje primenjuju neki prerađivači, a mi moramo da standardizujemo pravila igre kako je to predviđeno u evropskim okvirima – rekao je, između otalog, ministar Branislav Nedimović

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: