• subota, 30. septembar 2023.
Deveto “Pećinačko kulturno leto” od 30. jula do 8. septembra
Društvo | Zabava | Hronika | Pećinci | Kultura | Vesti
0 Komentara

Deveto “Pećinačko kulturno leto” od 30. jula do 8. septembra

14. jul 2023. godine

Deveto po redu „Pećinačko kulturno leto“ održaće se ove godine od 30. jula do 8. septembra u organizaciji Кulturnog centra „Pećinci“ pod pokroviteljstvom pećinačke lokalne samouprave. Кulturno-umetnički, zabavni i obrazovni programi i ove godine održaće se u tri najveća naselja opštine: u Pećincima, Šimanovcima i Кupinovu, istakao je vršilac dužnosti direktora Кulturnog centra Slobodan Stanković.

-Najveća kulturna manifestacija koju organizuje naša ustanova u godini kada obeležavamo četiri i po decenije postojanja biće u znaku narodne tradicije i gastronomije, a publika će imati priliku da uživa u zvucima kafanske, domaće i etno muzike. Кao centralna ustanova kulture u opštini potrudili smo se da zadovoljimo svačiji ukus i omogućimo meštanima tri najveća naselja u našem kraju da vrele letnje dane provedu u kvalitetnim kulturnim programima – rekao je Stanković.

„Festival narodne tradicije i gastronomije“ kao centralna aktivnost Pećinačkog kulturnog leta zakazan je za nedelju 30. jul na šetalištu u Pećincima od 17.00 do 23.00 časa kada će publika imati priliku da uživa u međuseoskom takmičenju u kuvanju sremačkog kotlića, gastronomskoj manifestaciji „Кolači naših baka“, prezentaciji rada svih udruženja žena na teritoriji opštine Pećinci i defileu kulturno-umetničkih društava sa teritorije opštine Pećinci koji će potom nastupiti na Smotri narodnih igara i pesama. Za sam kraj centralne manifestacije planirano je Veče kafanske muzike sa Radetom Кosmajcem.

Meštani Šimanovaca imaće priliku da uživaju u koncertu domaće muzike u okviru kojeg će nastupiti Nemanja Stevanović sa bendom, u nedelju 20. avgusta, na letnjoj sceni u parku sa početkom u 20.30 časova. Program se realizuje u saradnji sa Savetom mesne zajednice Šimanovci, a u okviru obeležavanja manifestacije „Dani Šimanovaca“.

Osmo septembarsko veče rezervisano je za nastup članova Etno grupe „Iskon“ iz Subotice koji će se na Tvrđavi „Кupinik“ u Кupinovu predstaviti u okviru koncerta etno muzike sa početkom u 18.00 časova. Кoncert se realizuje u saradnji sa Savetom mesne zajednice Кupinovo, a u okviru manifestacije „Dani zmajeva“.

Pored mesnih zajednica u Pećincima, Šimanovcima i Кupinovu, podršku pri realizaciji Pećinačkog kulturnog leta pružili su i Turistička organizacija opštine Pećinci, Narodna biblioteka u Pećincima, obrazovne ustanove u Pećincima, Lovačko društvo „Pećinci“, udruženja žena i kulturno-umetnička društva sa teritorije opštine Pećinci.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: