• četvrtak, 28. septembar 2023.
Besplatna turistička tura – Poseta fruškogorskim manastirima
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Besplatna turistička tura – Poseta fruškogorskim manastirima

27. jul 2023. godine

Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica organizuje besplatnu turu za građane, posetu fruškogorskim manastirima Šišatovac i Petkovica u subotu 29. jula.

-Okupljanje ispred Turističkog info-centra u 09:55 časova. Polazak autobusom ka Fruškoj gori. Prvo stajalište je manastir Šišatovac, koji je vekovima bio mesto hodočašća. Nakon obilaska manastira, nastavljamo put ka manastiru Petkovici, zadužbini despotice Jelene Štiljanović. Sama poseta manastiru predstavlja hodočašće, jer se u njemu nalazi delić moštiju svete Petke. Nakon poklonjenja moštima, odlazak na lekoviti izvor Svete Petke. U znak zahvalnosti za posetu manastiru i ostavljanje priloga, monahinje organizuju posluženje na terasi manastira u vidu kafe, rakije i vode – saopštili su organizatori.

Prijave su moguće na turistorgsm@yahoo.com, na broj telefona 022/618-275, ili ličnim dolaskom u turistički info-centar svakim radnim danom od 07 do 17h i subotom od 09 do 15h. Broj mesta je ograničen, prijava obavezna.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: