• subota, 30. septembar 2023.
Beočin dobio obnovljene terene za male sportove u “Špicer bašti”
Društvo | Hronika | Beočin | Vesti
0 Komentara

Beočin dobio obnovljene terene za male sportove u “Špicer bašti”

7. jul 2023. godine

Predsednica Opštine Beočin Biljana Janković juče je u društvu pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Daneta Baste, obišla rekonstruisane terene za male sportove u beočinskoj “Špicer bašti” na kojima je u organizaciji Sportskog saveza opštine Beočin upriličena i promocija sportova.

Brojni beočinski klubovi su na pozdravnoj ceremoniji zablistali u vidu defilea prošetali novim terenima za košarku, fudbal i rukomet a podršku sportistima pružili su i košarkaški reprezentativci Dušan Ristić i Marko Jeremić kao i beočinski internacionalac Dušan Majstorović.

U svom obraćanju, predsednica Janković pozdravila je građane i istakla zahvalnost Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu na dobroj saradnji zahvaljujući kojoj je opština Beočin dobila opredeljena sredstva u iznosu od 10,6 miliona dinara za rekonstrukciju ovih terena.

-Ovaj prostor u našem parku je posebano značajan za sugrađane svih generacija jer svi pamtimo čuvene fudbalske turnire, rukometne i košarkaške utakmice koje su se godinama ovde odvijale i koje su okupljale klubove i publiku na najbolji način. Želim svima da uživaju u letnjim sportskim aktivnostima i da se zajedno potrudimo da nam ovi tereni traju i budu korisni i nekim novim generacijama, za neke nove pobede – poručila je Janković.

Prisutne je pozdravio i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta koji se zahvalio lokalnoj samoupravi na saradnji i Sportskom savezu na gostopromstvu ističući da Beočin može da računa na podršku Pokrajine i u budućnosti.

-Posle mnogo godina Beočinci su dobili odlične sportske terene. Nećemo stati sa ulaganjima u opštinu Beočin koja važi za sportsku opštinu – rekao je Basta i dodao da je potpisan ugovor za rekonstrukciju terena u osnovnoj školi u Rakovcu, ali i da će u narednom periodu pomoć dobiti i sportski klubovi kao i da će se putem konkursa resorsnog sekretarijata u septembru otvoriti nove mogućnosti za opštine da apliciraju sa novim projektima.

Veče su obeležili košarkaški mečevi KK “Beočin” i fudbalske utakmice FK “Cement”, dobra atmosfera i navijanje sa tribina, kao i druženje beočinskih mališana sa poznatim sportistima.

Foto: Ismet Ademovski

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: