• utorak, 28. novembar 2023.
U subotu “Miris lipe na čardi brazilijanskoj”
Hronika | Beočin
0 Komentara

U subotu “Miris lipe na čardi brazilijanskoj”

14. jun 2023. godine

Udruženje žena “Brazilijanski biseri” organizuje tradicionalnu manifestaciju “Miris lipe na čardi brazilijanskoj” koja će se održati u subotu, 17. juna sa početkom u 16 časova na igralištu pored Mesne zajednice Brazilija.

I ove godine manifestacija će okupiti vinare, pčelare i zanatlije ovog kraja, kao i brojna udruženja žena iz Srema okupljena oko ideje očuvanja tradicije i običaja koja će na prodajnom bazaru predstvaiti svoje rukotvorine, slatke i slane đakonije u čijim će ukusima posetioci moći da uživaju.

U kulturno-umetničkom delu programa publici će se predstaviti dečiji crkveni hor “Sveti Vasilije Ostroški” iz Beočina, tamburaški ansambl “Aldumaš” iz Novog Sada, folklorni ansambl KUD “Brile” iz Beočina, kao i talentovana deca Brazilije i Šakotinca koja su za publiku pripremila tradicionalne pesme i recitacije.

Pokrovitelj manifestacije je Opština Beočin.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: