• sreda, 4. oktobar 2023.
Obaveštenje o izvođenju tretmana protiv krpelja i suzbijanja komaraca na teritoriji opštine Beočin– Poseban oprez za pčelare!
Društvo | Vesti | Beočin
0 Komentara

Obaveštenje o izvođenju tretmana protiv krpelja i suzbijanja komaraca na teritoriji opštine Beočin– Poseban oprez za pčelare!

7. jun 2023. godine

Iz Opštine Beočin obeveštavaju građane da će novosadska „Ciklonizacija“ u skladu sa povoljnim meteorološkim uslovima danas izvršiti tretman suzbijanja komaraca na teritoriji ove opštine. Tretmanom iz vazduha biće obuhvaćen zaštitni priobalni pojas uz naseljeno mesto Beočin, Rakovac i Čerević, dok će se sa zemlje tretirati sva naseljena mesta opštine Beočin. Tretmani će se izvoditi preparatima na bazi lambda-cihalotrina i deltametrina.

Upozoravaju se pčelari da je preparat toksičan za pčele, te da košnice zatvore ili uklone najmanje pet kilometara od navedenih mesta tretiranja.

Takođe, u četvrtak 8. juna i petak 9. juna „Ciklonizacija“ će izvršiti i drugi krug tretmana protiv krpelja na teritoriji opštine Beočin koji se izvodi na osnovu rezultata monitoringa i po ugovoru i nalogu Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Tretmani suzbijanja krpelja se izvode upotrebom insekticida ICON 10 CS (preparatom na bazi lambda-cihalotrina, u dozi 0,18 l po hektaru).

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: