• sreda, 17. jul 2024.
“Viktor Igo” uplovio u Sirmijum
Društvo | Hronika | Sremska Mitrovica | Vesti
0 Komentara

“Viktor Igo” uplovio u Sirmijum

10. maj 2023. godine

Luksuzni francuski rečni kruzer “Viktor Igo”, uplovio je prošle nedelje u novootvoreno Međunarodno putničko pristanište u Sremskoj Mitrovici, čime je zvanično otvorena nautičko-turistička sezona u gradu.

Ovo je prvi kruzer koji je pristao u novo mitrovačko pristanište, a turisti iz Francuske, Nemačke, Belgije i drugih zemalja zapadne i severne Evrope imali su priliku da se, bar na kratko, upoznaju sa lepotama i delom kulturno-istorijskog nasleđa Sremske Mitrovice.

-Nepuna dva meseca nakon što smo otvorili pristanište, stiglo nam je prvih oko 80 putnika, što me veoma raduje. Na ovaj način, dolaskom stranih turista, biće poboljšan kako turizam, tako i privreda našeg grada. Ovo je prvi, ali ne i poslednji kruzer koji stiže na naše pristanište, jer njegovim dolaskom otvaramo sezonu rečnog turizma – rekla je gradonačelnica, dodavši:
-Ova investicija u pristanište pokazala se kao dobra i veoma korisna, ne samo za naš grad, nego i celu Srbiju, jer smo njegovim otvaranjem uzeli učešće u projektu “Zaplovimo Srbijom” – rekla je gradonačelnica Milovanović, zahvalivši se na podršci Agenciji za upravljanje lukama i Ministarstvu za građevinarstvo, saobraćaj i infrastrukturu.

Putnike ovog kruzera, jednog od retkih koji mogu da plove Savom, dočekali su gradonačelnica sa saradnicima, kao i direktor gradske Turističke organizacije Dušan Drča, uručivši im prigodne poklone dobrodošlice.

Кapetan broda, iskusni Rudolf Volker, još ranije se upoznao sa turističkom ponudom Sremske Mitrovice i, kako kaže, odavde nosi dobra iskustva, a ovom prilikom je izrazio zadovoljstvo što će “Viktor Igo” ubuduće moći redovnije da pristaje u carski grad.

Lepe uspomene, zaključili smo u razgovoru, sa sobom će poneti i turisti, na koje je Mitrovica ostavila dobar utisak, sa željom da se ovde vrate i sa njom se bolje upoznaju.

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: