• petak, 12. jul 2024.
Srđanu iz Kuzmina danas je četvrti rođendan – potrebna mu je naša pomoć da prohoda
Društvo | Vesti | Sremska Mitrovica
0 Komentara

Srđanu iz Kuzmina danas je četvrti rođendan – potrebna mu je naša pomoć da prohoda

7. maj 2023. godine

Srđan Jovanović iz Kuzmina od rođenja se bori sa cerebralnom paralizom. Ovaj četvorogodišnjak je prevremeno rođena beba koja je odmah nakon rođenja hitno prebačena na odeljenje neonatologije u Novom Sadu. U inkubatoru je proveo dva meseca. Srđan je odbijao hranu, reagovao je povraćanjem. Specijalističkim pregledom je utvrđeno da je imao krvarenje u mozgu trećeg stepena i hitno mu je ugrađen šant. Nakon više od 60 dana, izašao je iz bolnice svojoj kući, svojoj braći i sestrama. Sve je delovalo u redu do otprilike kada je bio star šest meseci. Roditelji su primetili da Srđan ne pomera desnu ruku i nogu. Odlaskom kod lekara ustanovljene su dve ciste u mozgu, koje su odmah operisane. Srđan se leči od disharmoničnog razvoja, hidrocefalusa, cerebralne paralize iepilepsije. Usledila je rehabilitacija i fizikalni tretmani.

Nakon nedavne operacije u Turskoj kod Srđana se vide pomaci u zdravstvenom stanju. Njegova majka Milica ističe da je napredovao i više od očekivanog za vrlo kratko vreme.

– Jako me obradovala lekarska prognoza da bi Srđan kroz neka dva, tri meseca mogao da prohoda. Sad moramo da nastavimo da se borimo još jače i snažnije, jer fizikalne terapije koštaju. Mi tu ne možemo sami, nego nam treba pomoć humanih ljudi koji žele da nam pomognu u toj borbi. Nečije malo nama daje nadu da ćemo uspeti – kaže njegova majka Milica.

Da bi Srđan prohodao neophodna su mu sredstva za matične ćelije, fizikalne terapije, operacije u zemlji i inostranstvu, logopedske i defektološke tretmane, banjsko lečenje, ortopedska pomagala, rehabilitaciju robotikom, putne troškove, smeštaj i za apoteku.

Porodica poziva sve ljude dobre volje da pomognu Srđanu da prohoda, tako što će poslati SMS sa brojem 90 na 2407. Uplate za pomoć u lečenju mogu se izvršiti i na dinarski i devizni račun korisnika i putem E-doniraj internet plaćanjem platnim karticama iz celog sveta, kao i preko PayPal-a.

Dinarski račun:160-471457-62

Devizni račun: 00-540-0002179.5

IBAN:

RS35160005400002179590 SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Sremske novine polažu autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, vizuelne i audio materijale, baze podataka, vizuelizacije baza podataka, baze dokumenata i elektronske prikaze dokumenata i programerski kod). Neovlašćeno korišćenje bilo kog dela portala nije dozvoljeno, smatra se kršenjem autorskih prava i podložno je tužbi.

Najnovije vesti

TRENUTNO NEMA KOMENTARA.

Ostavi komentar

%d bloggers like this: